Ons verhaal

Benieuwd naar het verhaal achter Ritec? Ontdek via onderstaande tijdlijn hoe het allemaal is begonnen.

1996
In 1996 wordt Ritec opgericht door Rik Vandenbussche, met als doel de merknaam BS&B nieuw leven in te blazen. Zijn persoonlijke samenwerking met BS&B loopt sinds 1989, waardoor hij toen al heel wat kennis en ervaring had vergaard binnen de sector.
1996
Ritec is vanaf dit moment de exclusieve verdeler in België en Luxemburg voor “Rupture Disk Devices” van BS&B Safety Systems, de pionier in breekplaten. In de daaropvolgende jaren ligt de focus op BS&B als enige merk dat we verdelen.
2001
In 2001 maakt Ritec ruimte voor een tweede merk, Farris Engineering. Zij produceren kwaliteitsvolle veiligheidskleppen. Deze zijn voornamelijk van toepassing in de chemische sector, bij olieraffinaderijen en in de (petro-)chemische sector.
2003
In 2003 besluiten we in zee te gaan met het Spaanse VYC Industrial, om zo ook aan de vraag naar veiligheidskleppen volgens DIN en EN standaarden te kunnen voldoen.
2005
Veiligheids- en regelkleppen op stoom brengen nogal wat lawaai met zich mee bij het afblazen. De oplossing daarvoor? Vent silencers. Glaunach wordt toegevoegd aan ons gamma. Een wereldleider in het ontwerpen en fabriceren van deze vent silencers.
2009
Door de jaren heen wordt Ritec een ware specialist in de beveiliging van productievaten. Als volgende stap in ons groeiproces beslissen we in 2009 om uit te breiden en de bescherming van opslagtanks toe te voegen aan ons aanbod. We bieden oplossingen voor zowel over- als onderdrukbeveiliging met aanvullende vlambeveiliging. Om dat te realiseren gaan we een samenwerking aan met Safety Systems UK, dat later deel zal uitmaken van een grotere entiteit.
2009
2009 is een jaar van groei. We hadden net een nieuwe samenwerking afgerond en we mochten snel een nieuwe partner toevoegen. Deze keer is het de Clark-Reliance groep. Hun aanbod omvat verschillende producten waaronder kijkglazen van Jacoby-Tarbox, procespeilglazen van Jerguson en niveaumeting voor stoomketels van Reliance.
2011
Ritec start het jaar met een frisse look. We stoppen onze huisstijl in een nieuw jasje.
2016
Ritec verhuist! We nemen onze intrek in een gloednieuw pand aan de Vaart Rechteroever in de Industriezone Deinze Noord.
2016
Dat jaar zetten we ook een samenwerking op met Kito Armaturen. We staan in voor de verdeling van ademventielen, vlamdovers en noodafvoerkleppen in België en Luxemburg. Intussen starten we ook de verdeling van blanketing valves en drukregelaars van Instrum.
2020
Dyna-Flo wordt in 2020 opgenomen in de Curtiss-Wright groep, waartoe ook Farris Engineering behoort. Hun breed assortiment regelkleppen wordt toegevoegd aan ons aanbod. Hiermee is Dyna-Flo voorlopig de laatste nieuwe partner in onze verdeellijn. Wij blijven echter groeien en streven er dagelijks naar om onze kennis en ervaring te delen met onze klanten.
2023
Ritec mocht 2023 afsluiten in stijl, want zowel het logo als onze website werd in een nieuw jasje gestoken! Deze verfrissende look was bedoeld om het moderne karakter van Ritec te versterken. Wat vind jij van onze vernieuwing?
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.